Antenneversterkers is een trotse affiliate partner van:

Blog single image

De beste coaxkabel voor mijn tv?

Voor het kiezen van een geschikte coaxkabel voor jouw televisie dien je rekening te houden met diverse factoren.


Kwaliteit

Zoals bij alle CAI (Centrale Antenne Inrichting) componenten geldt ook voor coaxkabel dat allereerst de kwaliteit optimaal moet zijn. Gebruik daarom geen “bouwmarkt” kabel, maar altijd kabel van een gerenommeerd merk. Naast het merk is ook het KabelKeur keurmerk een garantie voor goede kwaliteit.


Demping

Een lage demping is vooral van belang bij gebruik van lange coaxkabels en hoge frequenties. Een hogere demping leidt tot een grotere verzwakking van het signaal. In een televisie CAI-systeem ligt de hoogste frequentie onder de 860 MHz, de demping van coaxkabel voor televisie wordt daarom vaak opgegeven bij 860 MHz.


Hoogfrequent afscherming

Een goede hoogfrequent afscherming is van belang om te voorkomen dat signalen buitenaf de kabel, en dus het CAI-systeem, binnen kunnen dringen. Wanneer de hoogfrequent afscherming onvoldoende is dan zal de kabel als antenne gaan werken en krijgt u storingen in het beeld. De hoogfrequent afscherming wordt opgegeven in dB. De afscherming neemt af bij hogere frequenties, bij televisiekabel geeft men vaak de demping op bij 1000Mhz. Omdat de televisie frequenties tot 860 MHz lopen zal de demping dus beter zijn dan de opgegeven waarde bij 1000 MHz.