FAQ

Veel gestelde vragen over antenneversterkers en CAI

Heb ik een antenneversterker nodig?

Dat hangt uiteraard geheel af van de situatie, maar voor algemene richtlijnen zie Antenneversterker nodig?

Is aarding van de installatie noodzakelijk?

Een ontbrekende of slechte aarding leidt zelden tot signaal storingen, maar een correcte aarding is om diverse redenen wel aan te bevelen en bovendien verplicht!

Zie de Info pagina over Aarding voor meer details.

Is het gebruik van einddozen verplicht?

Einddozen hebben als doel de diverse aansluitingen stevig en netjes af te werken. Tweegats-einddozen scheiden tevens het radio- en TV-signaal van elkaar zodat, zonder significant signaalverlies, zowel een radio- als TV-aansluiting wordt gecreëerd op een enkele kabel. Gebruik van einddozen kan dus voordelen bieden, maar het gebruik einddozen is niet verplicht.

Waar moet ik verder nog op letten?

Bekijk in ieder geval eens de Antenneversterker Hints en Tips!

2 comments on “FAQ

 1. Sinds kort valt mijn WiFi signaal weg. Ik maak gebruik van een hirschmann ghv 20m. Ziggo geeft aan dat het signaal zo sterk binnen komt dat mijn modem dit niet aan kan. Kan dit? En hoe kan ik op een eenvoudige wijze dit controleren?

  • Hallo Danielle,

   aangenomen dat het modem achter de GHV20M versterker is aangesloten is het inderdaad mogelijk dat het modem teveel signaal krijgt. In het verleden werd het modem nog weleens met succes achter een dergelijke versterker aangesloten, maar met de hogere internet snelheden zijn de eisen aan het signaal ook hoger geworden en is de kans op storingen bij onjuist aansluiten groot.

   Afhankelijk van het type modem is er normaliter wel een mogelijkheid om de signaalsterkten te controleren, maar gegevens hierover heb ik niet paraat.

   Ik zou, wanneer de kabelmaatschappij stelt dat het signaal te sterk is voor het modem, een andere versterker installeren zoals de HMV41 (de signaalsterkten hiervan zijn heel goed uitgebalanceerd en nooit te hoog) of anders het modem vóór de versterker aansluiten door middel van een tweevoudig verdeelelement (VFC2104). Het laatste is natuurlijk veruit de goedkoopste oplossing van de twee, daarbij krijg je wel iets demping vóór de versterker, maar bij een sterk signaal kan dat geen kwaad.

   EDIT: je zegt “Sinds kort valt mijn WiFi signaal weg”, maar bedoel je daarmee te zeggen dat bedraad internet op dat moment nog wel werkt? In dat geval denk ik namelijk dat de signaalsterkte niets met de storing te maken heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam vraag: