Gereedschap

Coax stripper

De Jokari JK-30010 coax stripper is een voorbeeld van een bijzonder handige en degelijke tool voor het strippen van coaxkabels van 4,8 tot 7,5 mm dikte. Jokari coax strip toolUiteraard kunt je coaxkabel ook strippen met een scherp mes (zie de beschrijving onder F-connector). Wanneer je veelvuldig coaxkabels stript is een een goede coax stripper tool onmisbaar.

Om het strippen met deze tool nog makkelijker te maken kunt je de afstand voor veel gebruikte pluggen markeren met een stift. Hieronder ziet je bijvoorbeeld twee markeringen voor IEC pluggen in het rood (Hirschmann KOKWI 3 en KOSWI 3) en een groene markering voor krimp F-connectors ( SFC012).

Als voorbeeld laten we op de Coax Plug pagina zien hoe je met deze coax stripper uw coaxkabel kunt strippen.

F-connector schroefhulp

Krimp en Push On F-connectoren kun je eenvoudig met de hand op de coaxkabel schuiven, maar dit vergt soms wel enige kracht. Om dit makkelijker te maken kun je een F-connector schroefhulp gebruiken.F-connector schroefhulp

Overig CAI gereedschap

Naast de reeds genoemde schroefhulp en coax stripper kunnen bij het aanleggen van een huis CAI-systeem ook nog van pas komen:

  • Setje kleine schroevendraaiers (plat en kruiskop)
  • Zijsnijtang (bijvoorbeeld Knipex 125 mm)
  • Hobbymesje
  • Boortol/boorhamer
  • Elektrische schroevendraaier
  • Steeksleutel 11 mm
  • Een waterpomptang of combinatietang.

F-connectoren kunnen normaliter met de hand aangedraaid worden, maar met een 11 mm steeksleutel gaat dat soms wat makkelijker. Met bijvoorbeeld een combinatietang kun je daarbij voorkomen dat de hele plug ronddraait. In dit geval wel voorzichtig, niet meer dan “handvast”, aandraaien!

Andere benodigdheden kunnen zijn: een huishoudtrap, schroeven en/of pluggen en een klein formaat TV om te het signaal te controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam vraag: